Известие

Collapse
No announcement yet.

Еднакви ли са скоростните кутии на Алфа Ромео 145 1,3 boxer с 1,6 boxer?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Еднакви ли са скоростните кутии на Алфа Ромео 145 1,3 boxer с 1,6 boxer?

Здравейте колеги!

Искам да попитам дали са еднакви скоростните кутии на Алфа Ромео 145 1,3 boxer с 1,6 boxer?

Годината има ли значение?
    Също така, къде е записано предавателното число и за двата модела на скоростните кутии?

Извинявам се ако с нещо нарушавам правилата на форума.

Благодаря предварително!

Първоначално публикувано от HuKePa Покажи съобщение
    Здравейте колеги!

Искам да попитам дали са еднакви скоростните кутии на Алфа Ромео 145 1,3 boxer с 1,6 boxer?

Годината има ли значение?
    Също така, къде е записано предавателното число и за двата модела на скоростните кутии?

Извинявам се ако с нещо нарушавам правилата на форума.

Благодаря предварително!
    Скоростите като предавателни числа са еднакви, но главното предаване е различно. Демек диференциала. При 1.3 е 43/10, а на 1.6 е 37/9
    Демек при 1.3 имаш диф 4.30, а на 1.6 е 4.11
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Здравей колега!

Благодаря за отговора, но ме интересува физически може ли да паснат една с друга въпреки теоретичната разлика?

Някой да се е пробвал?

Comment

Първоначално публикувано от HuKePa Покажи съобщение
        Здравей колега!

Благодаря за отговора, но ме интересува физически може ли да паснат една с друга въпреки теоретичната разлика?

Някой да се е пробвал?
        Абсолютно са взаимозаменяеми физически. Има само 1 разлика, която е без значение. На 1.3 кутията е с ламаринен картер, на 1.6 е алуминиев. Но тава е без никакво значение. Самите картери са също взаимозаменяеми.
        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Това е отговор,бърз точен и ясен.Аз съм с тд не ме касае пряко,но се възхищавам на такива потребители,а не да питаш нещо и да не ти се дава отговор цифра време,евала!

Comment

Working...
          X